ADVISOR TO THE SHAREHOLDERS OF EVERETT IN THE SALE TO PWC

Everett, de Nederlandse specialist op het gebied van het beveiligen van online bedrijfs- en persoonsgegevens en elektronische data, met vestigingen in Nieuwegein, Rome, Manchester en Düsseldorf, wordt onderdeel van Pwc, een van de grootste accountancy en consultancy bedrijven ter wereld, dat daarmee haar snelgroeiende cyber security dienstverlening versterkt.


IMPROVED Corporate Finance adviseerde Everett bij het vinden van de juiste partner voor de toekomstige groei van het bedrijf.

Arjan Brienen, Partner bij IMPROVED: “De markt waarin Everett opereert, Identity & Acces Management (IAM), staat wereldwijd sterk in de belangstelling van strategische en financiële investeerders. Dit vanwege de sterk groeiende vraag naar identificatie en security. Onze uitdaging was daarom niet zo zeer het vinden van een koper voor Everett, maar juist ervoor te zorgen dat de onderscheidende kennis, ervaring en netwerk van het bedrijf ook in de toekomst zo goed mogelijk tot hun recht zouden komen om verdere groei mogelijk te maken. Na een grondige inventarisatie van het speelveld hebben we contact gelegd met zorgvuldig geselecteerde kandidaat-kopers. Uiteindelijk hebben we zaken gedaan met PwC omdat Everett en zij elkaar het meest te bieden hebben.’

Everett CEO Gerald Horst: “Onze toetreding tot het PwC-netwerk geeft ons nieuwe mogelijkheden onze dienstverlening verder uit te bouwen. Door de combinatie van de uitgebreide kennis en ervaring die binnen zowel Everett als PwC aanwezig is, ontstaan nieuwe mogelijkheden om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn”, aldus Gerald Horst, CEO van Everett. “Voor onze mensen biedt de overname nieuwe carrièremogelijkheden en uitgebreidere kansen hun talenten verder te ontwikkelen.”

Voor IMPROVED Corporate Finance was de verkoop van Everett de tweede succesvolle transactie in een maand tijd. Sinds 2014 begeleidde IMPROVED al 15 ondernemingen bij koop, verkoop en financiering.

 

Over IMPROVED Corporate Finance:
IMPROVED Corporate Finance is een corporate finance boutique met een focus op internationale mid-market transacties. IMPROVED Corporate Finance werd opgericht in 2013, vanuit de overtuiging dat corporate finance niet slechts draait om een gestandaardiseerd werkproces, maar steeds meer om ethiek, objectiviteit, creativiteit, daadkracht en ondernemend enthousiasme.